enyaq iv 80x.jpg

SKODA ENYAQ iv 80x - Nu med 4-hjulsdrift

ŠKODA ENYAQ iV 80x.

ENYAQ iV 80x är försedd med det större 82 kWh-batteriet (77 kWh netto) och har en räckvidd på mer än 520 km WLTP. Motorn på bakaxeln genererar 204 hk (150 kW). Kombinationen med en andra elmotor ger SUV:en fyrhjulsdrift med en effekt på 265 hk (195 kW) och ett maximalt vridmoment på 425 Nm. Denna variant har en räckvidd på upp till 500 km (WLTP).

Enastående kördynamik – sportchassi och fyrhjulsdrift
ŠKODA ENYAQ iV har ett högt maximalt vridmoment som tack vare elmotorn står tillgängligt så fort man trampar på gaspedalen. Resultatet är att denna SUV får en helt enastående kördynamik. Speciellt märks detta i ENYAQ iV SPORTLINE, och detta tack vare modellens speciella sportchassi (standard) som är sänkt med 15 mm fram och 10 mm bak. Topphastigheten ligger på 160 km/h. Högklassiga designdetaljer framhäver ENYAQ SPORTLINE iV:s sportiga look – både in- och utvändigt. SPORTLINE-varianten rullar av samma monteringsband vid ŠKODA:s huvudfabrik i tjeckiska Mladá Boleslav som ENYAQ iV. Det här är den enda modellserien i Europa baserad på Volkswagen-koncernens MEB-plattform som tillverkas utanför Tyskland.

Sportiga svarta karossdetaljer och Full LED-matrix-strålkastare
De många högglanssvarta detaljerna på SPORTLINE ger kraftfulla ŠKODA ENYAQ iV en ännu mer dynamisk look. Det här något som den imponerande ŠKODA-grillen, listerna runt rutorna, takrelingen och diffusorn i den bakre stötfångaren bidrar till, precis som modellbeteckningen och märkena på bakluckan. De robusta kjolarna på sidorna är lackerade i karossfärgen. ENYAQ SPORTLINE iV levereras med en modellspecifik frontkjol och med SPORTLINE-märken på framskärmarna. SUV:ens självsäkra look förstärks av de polerade 20"-fälgarna ”Vega” eller 21"-lättmetallfälgarna ”Betria” som båda har en exklusiv SPORTLINE-design.

ENYAQ SPORTLINE iV levereras som standard med Full LED Matrix-strålkastare. Varje modul i LED Matrix-strålkastarna består av 24 LED-lampor som kan styras individuellt vilket gör att föraren hela tiden kan köra på helljus utan att blända andra trafikanter. Denna intelligenta teknik stänger automatiskt av enskilda segment i ljuskäglan när kameran på vindrutan registrerar andra fordon, personer eller föremål som reflekterar strålkastarljuset.

SPORTLINE-specifika tillvalet Design Selection


Med lanseringen av ENYAQ iV, introducerar ŠKODA ett nytt interiörkoncept, ”Design Selections”, som alla är inspirerade av moderna livsmiljöer – med perfekt koordinerade färger och material. På avdelningen för interiördesign har man skapat en unik Design Selection speciellt för ENYAQ SPORTLINE iV. Klädseln och innertaket går huvudsakligen i svart, instrumentpanelen är klädd med svart konstläder med kontrasterande, grå sömmar och pryds av en kolfiberliknande dekor som vi även hittar på dörrpanelerna. Med sina grå passpoaler, passar golvmattorna perfekt ihop med den övriga interiören.

I SPORTLINE Design Selection ingår även exklusiva, svarta sportstolar med integrerade nackskydd. De är klädda med Suedia-mikrofiber och dekorerade med grå passpoaler. Via användarvänliga knappar och räfflade tumhjul på den 3-ekrade, läderklädda multifunktionssportratten (standard), kan föraren styra många av bilens olika funktioner. Läderraten pryds av kontrasterande sömmar i grått och den undre rattekern av ett SPORTLINE-emblem. Pedalhättor med aluminium-look är en annan effektfull ingrediens i SPORTLINE Design Selection.

 

 Bygg din ENYAQ här: SKODA ENYAQ

 

ŠKODA ENYAQ iV 80x

från 590 000:-
Privatleasing från 5.470 kr/mån (36 mån/3000mil)

 

ŠKODA ENYAQ iV 80x Sportline

från 607 800:-
Privatleasing från 5.720 kr/mån (36 mån/3000mil)

 

För mer info, kontakta:

Per Cronqvist/ Märkeschef SKODA
035-180728
per.cronqvist@motorhalland.se

Filip Myllymäki/ Säljare SKODA
035-180734
filip.myllymaki@motorhalland.se