superb iV.JPG

Den perfekta tjänstebilen

SUPERB iV, en plug-in hybrid med hela 55 km räckvidd på el med pris från 420.100 kr.

Nya ŠKODA SUPERB iV är märkets första produktionsmodell som är utrustad med laddhybridteknik. Genom att kombinera en effektiv bensinmotor med en elmotor får man miljövänlig mobilitet utan att kompromissa med prestandan. Denna efterlängtade modell kombinerar en 1,4 TSI motor på 156 hk med en elmotor på 115 hk med en räckvidd på 55km i WLTP. Tillsammans uppnår dessa motorer en systemeffekt på 218 hk.

Batteriet på totalt 13 kWh kan laddas över natten med en vanlig stickkontakt (230V/10A/2,3 kW) eller på 3,5 timmar via en laddbox (230V/16A/3,6kW). Uttaget för laddningskabeln sitter lättåtkomligt bakom en lucka i kylargrillen. ŠKODA SUPERB iV kan även ladda eller underhålla batteriets laddningsnivå under körning med hjälp av bensinmotorn och bromsenergiåtervinning. Bensintanken på 50 liter ger tillsammans med eldriften en total räckvidd på 850 km enligt WLTP.

På insidan skiljer sig ŠKODA SUPERB iV på många sätt från de modeller som enbart drivs med en förbränningsmotor. Den har en multifunktionsfärgdisplay som standard och kan utrustas med en 10,25-tums Virtual Cockpit som kan anpassas individuellt som tillval. Infotainmentsystemet ger åtkomst till iV-specifika funktioner som bilens nuvarande batteriladdningsnivå eller den rent elektriska räckvidden. Bilen kan även ställas om till E-läge och SPORT-läge direkt med knapparna på mittkonsolen. Med hjälp av appen e-Manager i infotainmentsystemets meny kan man ställa in en tidsprofil. Föraren kan välja om luftkonditioneringen ska drivas av elsystemet eller bilbatteriet. Modellen erbjuds i både som hatchback/sedan och combi och kommer vara möjligt att beställa i utrustningsnivåerna Style, Sportline och L&K.

 

 

För mer info, kontakta:

Per Cronqvist/ Märkeschef SKODA
035-180728
per.cronqvist@motorhalland.se

Simon Santos/ Säljare SKODA
035-180721
simon.santos@motorhalland.se