Nya MotorHalland

MotorHalland och MTA Bygg och Anläggning bygger Sveriges modernaste Bilanläggning.

MotorHalland i samarbete med lokala MTA Bygg och anläggning kommer att bygga bilföretagets nya superanläggning på flygstaden i Halmstad. Den nya bilanläggningen skall stå klar hösten 2020 och bli en av Sveriges modernaste och mest kundanpassade bilhallar med de absolut senaste koncepten från Volkswagen Personbilar, Volkswagen Transportbilar, Skoda, SEAT och Audi Service implementerade i full funktion.

Bilanläggningen som förväntas stå klar under senare delen av 2020 blir en av Hallands absolut största med en tomtyta på 60.000 kvm och med en byggyta på ca 13.000 kvm. Den kommer att ligga i populära Flygstadens handelsområde på den västra sidan av rondellen vid Kustvägen och Bäckagårdsvägen i Halmstad. Markarbetet påbörjades i augusti och kort därefter tog själva anläggningsarbetet vid. Efter noggrann utvärdering av ett stort antal intressenter föll till slut valet av partner på det populära lokala byggföretaget MTA. Delägare Andreas Granberg (MTA) och VD Roger Weman tillsammans med ägarna David och Gabriella Brolén (Motorhalland) ser verkligen fram emot detta och tror att den nya bilanläggningen blir något utöver det vanliga och en byggnad som verkligen kommer att uppskattas av Halmstadborna.

De två kända lokala Halmstadföretagen ser fram emot att tillsammans skapa en bilanläggning som kommer att sticka ut, både design- och funktionsmässig. Byggnaden har planerats minutiöst för att vara så effektiv som möjligt vad gäller logistik, personal- och kundnytta och erbjuder även väldigt stora möjligheter att utvecklas löpande under många år framåt. Två stora arkitektbolag har varit involverade i utformningen som tagit över ett år att skapa, Stockholmsbaserade XYZDP Scandinavia AB och lokala Fredblad Arkitekter AB.

 

2018-11-12 Samarbete MTA Motorhalland (2)_1.jpg

På bilden ovan: Roger Weman, Gabriella Brolén, Mats Johansson, Tommy Zryd, David Brolén, Andreas Granberg, Kennet Karjalainen, Claes Fogelberg

 


”Vi ville redan från början skapa en byggnad som inte bara blir en stor ”hangar” för bilar, något det lätt kan bli med byggnader av denna storlek, utan något som i stället passar in i miljön och uppfattas som mer än en enskild byggnad även om det är i samma huskropp.” säger David Brolén. Han fortsätter med: ”Att jobba med olika moduler, utsprång och indragningar gör byggnaden mycket mer intressant för både oss som jobbar i den och våra kunder. Dessutom ser det mycket trevligare ut för betraktaren. Vi har även valt att jobba i 2 våningar för energieffektivitet, ytbesparande och såklart design.”

”Vid utformandet av en sådan här typ av byggnad där krav och förutsättningar hela tiden förändras för att marknaden utvecklas så fort, då gäller det att verkligen tänka till för att optimera funktioner och utformning på absolut bästa vis”, säger Andreas Granberg på MTA, något han definitivt tycker att de har lyckats med i den nya anläggningen. ”Det skall bli oerhört roligt att få jobba tillsammans med en av Halmstad största aktörer på sitt område och vi känner väldigt starkt för denna typ av samarbete där vi som samarbetspartners hela tiden har en öppen och positiv dialog, det känns helt enkel väldigt bra och utvecklande”, avslutar han leende.

VD Roger Weman håller med, ”Det vi vill skapa i slutänden är ju en positiv upplevelse för våra kunder, en anläggning som erbjuder det allra senaste inom teknologi och kundanvändande men som samtidigt andas personlighet och lokalt engagemang. Där man som kund kan få alla sina behov tillgodosedda och där man känner att man verkligen har en personlig kontakt med företaget. Vi tror att det är precis detta vi kan skapa i samarbete med MTA som är ett välkänt och mycket uppskattat byggföretag i Halmstad.”

”Vi ville dessutom utforma en anläggning med ett ”öppet” arbetsklimat i form av stora inbjudande ytor och enkelhet mellan avdelningar och märken” inflikar Gabriella Brolén. Hon fortsätter: ”Stor vikt har även lagts vid val av exteriör och färgsättning. Allt detta skall dessutom följa de tuffa internationella koncept som utformats av Volkswagen, Skoda, Seat och Audi för att skapa ett sammanhängande form- och funktionsspråk som skall gälla i hela världen.”

Detta har ägare och arkitekter lyckats väldigt väl med och ritningen över det nya bygget godkändes av huvudkontoret i Tyskland i slutet av september 2018. ”Vi ser alla jättemycket fram emot vårt nya givande samarbete och hoppas att vi får en riktigt, riktigt trevlig och bra bilanläggning att visa för alla våra medarbetare och kunder i en framtidsorienterad och flexibel verksamhet”, avslutar Gabriella och vänder sig mot de övriga som nickar glatt instämmande.

 

DSC00296small.jpg

På bilden ovan: Roger Weman (VD), Gabriella Brolén (Ägare), David Brolén (Ägare), Kennet Karjalainen (Vice VD)

 

 

Om MTA
MTA är ett lokalt bygg- och anläggningsföretag i Halmstad, Varberg och Helsingborg med verksamhet i hela Halland och Skåne.
MTA startade sin verksamhet i april 2010 efter att de tre delägarna Mats, Tommy och Andreas på eget initiativ lämnat sina tidigare anställningar i ett av Sveriges större byggföretag. Möjligheten att från grunden få skapa ett eget företag med en ny företagskultur, enkla och snabba beslutsvägar samt ett utpräglat entreprenörskap med kunden i fokus var huvudanledningen till uppstarten. Målsättningen för MTA var redan från start att på kort tid bli en av de större aktörernas på den halländska byggmarknaden. 2013 utökades verksamheten med en avdelning i Varberg och två år senare togs steget in i den Skånska marknaden genom etablering i Helsingborg. Efter åtta års verksamhet har MTA växt till att sysselsätta ca 300 st. medarbetare med mycket hög kompetens och ett engagemang utöver det vanliga i branschen. MTA är det lokala företaget med korta beslutsvägar och fokus på arbetsglädje, enkelhet och långsiktiga relationer.

Om Motorhalland
Motorhalland är ett av Halmstads största bilföretag och bedriver verksamhet i tre anläggningar: Stationsgatan 72 – 74 i Halmstad, Laholmsvägen 86 i Halmstad samt Lagavägen i Laholm.
MotorHalland är auktoriserad återförsäljare för Volkswagen Personbilar, Volkswagen Transportbilar, Skoda, Seat och Scania Lastbilar och bussar samt auktoriserad servicepartner för dessa märken samt även Audi. Hos oss hittar du ett rikt utbud av nya och begagnade bilar.
Ända sedan 1952, då bolaget registrerades, har MotorHalland sålt nya och begagnade bilar, utfört service och levererat tillbehör och reservdelar. Vi har hela tiden utvecklat verksamheten för att ge våra kunder möjlighet till ett enkelt, personligt och ekonomiskt hållbart bilägande. Vi gör allt för att tillgodose våra kunders önskemål, så att du blir nöjd och känner dig väl omhändertagen.
Motor Hallands ägarfamilj har sina rötter i bilbranschen ända sedan 1920. I dag är det den tredje generationen som är engagerad i företaget i form av ägarna David och Gabriella Brolén.
Tusentals kunder har genom året funnit sina nya och begagnade personbilar, sina lastbilar och sina bussar hos oss på MotorHalland. Det är fordon som rullat miljontals trygga mil i person- och godstransporter.
Du kan tryggt vända dig till Motor AB Halland. Snart 100 år i branschen är en god garanti.