MOTORHALLAND BEDRIVER VERKSAMHET PÅ TRE ADRESSER

 

  • Stationsgatan 72 – 74 i Halmstad. Huvudkontor och försäljning av nya person- och transportbilar, samt begagnade bilar. Huvudlager av reservdelar och tillbehör samt reparations- och serviceverksamhet.
  • Laholmsvägen 86 i Halmstad. Försäljning, reparationer och service av Scania-fordon.
  • Lagavägen i Laholm. Reparation- och serviceverkstad samt lager för person- och transportbilar. Vi kan även hjälpa dig som för tillfället kör ett annat bilmärke än Audi, VW och Skoda.

MotorHalland är auktoriserade återförsäljare för Volkswagen personbilar, Volkswagen Transportbilar, Skoda och Seat. I vår 3.500 m2 stora bilhall hittar du ett rikt utbud nya bilmodeller samt även ett stort och varierat utbud av begagnade bilar.

Vår verkstad är även den auktoriserad för reparation och service av Audi, Volkswagen, Skoda och Seat.

MotorHalland är även återförsäljare för Scania Lastbilar och Bussar. Scania ingår i dag i Volkswagen-koncernen, där även MAN är ett delägt företag i dagsläget.

MILJONTALS TRYGGA MIL

Ända sedan 1952, då bolaget registrerades, har vi på Motor AB Halland sålt nya och begagnade bilar, utfört service och levererat tillbehör och reservdelar. Vi har hela tiden utvecklat verksamheten för att ge våra kunder möjlighet till ett enkelt, personligt och ekonomiskt hållbart bilägande. Vi gör allt för att tillgodose dina önskemål, så att du blir nöjd och känner dig väl omhändertagen.

Motor AB Hallands ägarfamilj har sina rötter i bilbranschen ända sedan 1919. I dag är det den tredje generationen som är engagerad i företaget. Torsten Brolén, den nuvarande ägarens far fick 1919, då bara 16 år gammal och fortfarande skolgrabb, sin första bilagentur. Efter ytterligare en intensiv skriftväxling över Atlanten fick han året därpå även sin andra. Bilmärkena var de amerikanska Monitor och Tulsa.

Efter fullgjord utbildning med fortbildning i England och praktik i Sverige bildade Torsten 1925 AB Berner & Co tillsammans med en farbror och en före detta klasskamrat. Företaget hamnade i Östersund och fick sitt namn efter den äldste i trion. Ganska snart förvärvade dock Torsten Brolén samtliga aktier i bolaget var redan efter något år åter djupt engagerad i bilbranschen.

1943 tecknades ett återförsäljaravtal för Scania-Vabis, 1949 ett för Volkswagen som då knutits till Scania-Vabis. I Sverige såg hade man sett de första VW-bilarna 1948.

1962 dog grundaren och det var dags för nästa generation att ta över. 1974 förvärvades Motor AB Halland och företaget blev det första dotterbolaget i ”Berners-koncernen”. 1983 förvärvades bolag i Sundsvall och Härnösand. Samtliga koncernbolag representerade samma märken. Koncernen växte till den då största inom märkesorganisationen med en omsättning kring en miljard.

Tusentals kunder har genom året funnit sina nya och begagnade personbilar, sina lastbilar och sina bussar hos Motor AB Halland Det är fordon som rullat miljontals trygga mil i person- och godstransporter.

Du kan tryggt vända dig till Motor AB Halland. 90 år i branschen är en god garanti.

VÅRA ANLÄGGNINGAR UTVECKLAS STÄNDIGT

Under åren i Halmstad och Laholm har företaget genomgått rader av förbättringar. Huvudkontor, lager och verkstad har omorganiserats och byggts ut. Bilhallen har byggts om och utökats till nästan dubbel storlek. Fler än 140 extra breda P-platser har anlagts, för att göra det bekvämt för kunder att besöka oss. Ytterligare 160-talet P-platser finns på området.

Anläggningen för Scania har mer än fördubblats verkstadsmässigt. Den moderniserades till en av landets främsta, en position som den genom sin framsynta planering kunnat behålla.

I Laholm ligger lager, reparations- och serviceverkstad endast några ”stenkast” från torget i centrum av stan. Den anläggningen har också moderniserats.

Ytterligare förbättringar planeras och genomförs kontinuerligt.