MOTORHALLAND BEDRIVER VERKSAMHET PÅ TRE ADRESSER

 

  • Bäckagårdsvägen 121, Halmstad.
    Huvudkontor och försäljning av nya person- och transportbilar samt begagnade bilar. Huvudlager av reservdelar och tillbehör samt reparations- och serviceverksamhet.

  • Laholmsvägen 86 i Halmstad.
    Försäljning, reparationer och service av Scania-fordon.

  • Lagavägen i Laholm.
    Reparation- och serviceverkstad samt lager för person- och transportbilar. Vi kan även hjälpa dig som för tillfället kör ett annat bilmärke än Audi, VW och Skoda.

MotorHalland är auktoriserade återförsäljare för Volkswagen personbilar, Volkswagen Transportbilar, Skoda, SEAT och CUPRA. I vår 12.000 m2 stora bilanläggning hittar du ett rikt utbud av nya bilmodeller samt även ett stort och varierat utbud av begagnade bilar.

Vår verkstad är även den auktoriserad för reparation och service av Audi, Volkswagen, VW Trp, Skoda, SEAT och CUPRA.

MotorHalland är dessutom auktoriserad återförsäljare för Scania Lastbilar och Bussar. Scania ingår i dag i Volkswagen-koncernen.

MILJONTALS TRYGGA MIL & ÖVER 100 ÅR I BRANSCHEN

Ända sedan 1952, då bolaget registrerades, har vi på MotorHalland sålt nya och begagnade bilar, utfört service och levererat tillbehör och reservdelar. Vi har hela tiden utvecklat verksamheten för att ge våra kunder möjlighet till ett enkelt, personligt och ekonomiskt hållbart bilägande. Vi gör allt för att tillgodose dina önskemål, så att du blir nöjd och känner dig väl omhändertagen. Vi utvecklar ständigt vår personal och jobbar kontinuerligt med att skapa en trygg, trivsam och öppen arbetsplats. Vår personal är vår viktigaste tillgång.

Motor AB Hallands ägarfamilj har sina rötter i bilbranschen ända sedan 1919. I dag är det den tredje generationen som är engagerad i företaget. Torsten Brolén, den nuvarande ägarens far fick 1919, då bara 16 år gammal och fortfarande skolgrabb, sin första bilagentur. Efter ytterligare en intensiv skriftväxling över Atlanten fick han året därpå även sin andra. Bilmärkena var de amerikanska Monitor och Tulsa.

Efter fullgjord utbildning med fortbildning i England och praktik i Sverige bildade Torsten 1925 AB Berner & Co tillsammans med en farbror och en före detta klasskamrat. Företaget hamnade i Östersund och fick sitt namn efter den äldste i trion. Ganska snart förvärvade dock Torsten Brolén samtliga aktier i bolaget och var redan efter något år åter djupt engagerad i bilbranschen.

1943 tecknades ett återförsäljaravtal för Scania-Vabis, 1949 ett för Volkswagen som då knutits till Scania-Vabis. I Sverige såg hade man sett de första VW-bilarna 1948.

1962 dog grundaren och det var dags för nästa generation att ta över. 1974 förvärvades Motor AB Halland och företaget blev det första dotterbolaget i ”Berners-koncernen”.

1983 förvärvades bolag i Sundsvall och Härnösand. Samtliga koncernbolag representerade samma märken. Koncernen växte till den då största inom märkesorganisationen med en omsättning kring en miljard kr.

Tusentals kunder har genom året funnit sina nya och begagnade personbilar, transportbilar, lastbilar och bussar hos oss på MotorHalland. Det är fordon som rullat miljontals trygga mil i person- och godstransporter.

Du kan tryggt vända dig till MotorHalland. Över 100 år i branschen är en god garanti.

VÅRA ANLÄGGNINGAR UTVECKLAS STÄNDIGT

Under åren i Halmstad och Laholm har företaget genomgått rader av förbättringar och uppdateringar. Huvudkontor, lager och verkstäder har kontinuerligt omorganiserats, förbättrats och byggts ut.

Anläggningen för Scania har mer än fördubblats verkstadsmässigt. Den moderniserades till en av landets främsta lastbilsverkstäder, en position som vi genom vår framsynta planering kunnat behålla.

I Laholm ligger lager, reparations- och serviceverkstad endast några ”stenkast” från torget i centrum av stan. Den anläggningen har också moderniserats och planer finns för en stor ombyggnation i närtid.

 

Hösten 2020 flyttade MotorHalland till en helt ny anläggning på Flygstaden i Halmstad

MotorHallands nya unika bilanläggning  är nu en av de absolut största i Halland och en av Sveriges modernaste anläggningar.  Den består av en huvudbyggnad på över 12.000 Kvadratmeter och med en tomt på ca 60.000 kvadratmeter. En toppanläggning som sticker ut både i design och funktion där allt byggts med känsla för kunder, personal samt även miljö och framtid.

Varmt Välkomna till oss på MotorHalland!