Hur fungerar betalningsalternativet VW Choice?

1. Välj din önskade Volkswagen
Oavsett om du behöver en stor eller liten bil, som går på bensin eller el, så finns det en VW för dig. När du har valt kan du finansiera bilen på flera olika sätt. Ett sätt är med VW Choice, som är ett säkert billån som ger en låg månadskostnad och ett garanterat restvärdet när avtalstiden är slut.

2. 20% insats vid start
Precis som vid alla billån betalar du en insats när du hämtar ut bilen. Denna insats måste vara minst 20% av vad bilen kostar. Det gäller alla billån, inte bara VW:s. Du kan självklart lägga in mer pengar som insats och få en ännu lägre månadskostnad. Månadskostnaden baseras på insatsen, räntan, körsträckan, avtalstiden och bilens värde (nu och vid avtalets slut).

3. Njut av bilen & ränteavdrag
VW Choice sträcker sig över 36 månader. Under den tiden kan du njuta av bilen. Kombinera VW Choice med ett VW serviceavtal och VW försäkring för att få ett attraktivt helhetserbjudande som förenklar biläggandet, och allt på en faktura. Under denna tiden har du rätt att göra ränteavdrag om 30%* för räntekostnad för billånet i din deklaration.

4. När avtalet löper ut
När avtalstiden är slut har du tre val:
- Lämna tillbaka bilen till din VW återförsäljare, utan att fundera på bilens framtida värde eller att sälja den
- Behålla bilen genom att köpa loss den för det garanterade restvärdet eller förlänga finansieringen
- Byta till en ny Volkswagen och använda övervärde för att möjliggöra köpet.

* Regler om ränteavdrag finns på skatteverket.se. Beroende på marknadsutvecklingen ska VW Choice ge kunden ett överskott vid slutet av löptiden som kan användas att finanserna nästa bil.